Peters jul i Ribe

Peters Jul i Ribe har hvert eneste år, i julemåneden, budt på unikke oplevelser for både børn og voksne. Vi tilbyder en bred vifte af arrangementer, hvor kvalitet, det autentiske, det historiske og det levende har været i fokus. Kom og oplev koncerter, musik, julemarked med både fødevarer og håndværk – der er juleaktiviteter for hele familien – lige fra slutningen af november og indtil jul.

Hvad er Peters Jul i Ribe

Historien om Peters Jul menes at have rødder i Ribe, og stemningen i byen i juletiden med det smukkeste julebelysning og et historisk set up fra 1850’erne, kommer til sin rette, når bl.a. Peters far viser rundt og fortæller historier mellem byens historiske huse. Oplev Peters Jul i Ribe og alt hvad det indebærer i de fire adventweekender. Se programmet under advent events.

Historien

Jeg glæder mig i denne tid” – sådan begynder en af Danmarks mest kendte julefortællinger om Peter og hans familie. I Ribe glæder man sig i denne tid til atter at lade byens besøgende opleve historien om Peters Jul med egne øjne, når Danmarks ældste by i december forvandler sig til en juleby i 1850’erne – og valget af det historiske juletema er ikke en tilfældighed.

– Meget tyder på, at den kendte julehistorie Peters Jul faktisk er inspireret af julen i Ribe i 1850’erne. Forfatterne til juleversene, Brødrene Krohn, holdt flere gange jul hos deres slægtninge, som boede i den bygning, der nu huser Ribe Turistbureau – og flere af versene menes at være skrevet til denne families børn. Blandt andet derfor er det oplagt at fejre julen i Ribe og lade sig inspirere af den gamle juleklassiker

Om os

Peters Jul Gruppen består af en gruppe frivillige, som hvert år arbejder for at skabe en eventyrlig og autentisk julefortælling, som I de gode gamle dage. Hvert år er målet at gøre det til en oplevelse for hele familien at komme til Ribe i hele december måned. Vi ønsker at sætte fokus på oplevelser hvor alle sanser får lov at komme i spil. Se blandt andet det eventyrlige julebelysning i Danmarks ældste by – kom med Peters Far, som viser byens gamle og charmerende kroge, mens du får de gode historier om folket i byen – Tag familien med på tur i hestevognen, og se byen i en helt anden vinkel – se programmet for hver weekend under ‘Advent event’ i menuen

Julens eventkalender i Ribe

1. ADVENT events

26.-28. november

Se events

2. ADVENT events

3.-5. december 

Se events

3. ADVENT events

10.-12. december

Se events

4. ADVENT events

17.-19. december 

Se events

Adresse

Midlertidig adresse: Sct Peders Gade 16, 6760 Ribe

Telefon

+45 93 90 10 21

Vores e-mail

rhf6760@gmail.com